dijous, 4 de febrer del 2010

Termcat

Termcat.cat és una eina de referència per a tots aquells qui ens dediquem a l'ensenyament, a la traducció o a la correcció. Des de fa ja un munt d'anys el Termcat s'ha dedicat a adaptar tota la nova terminologia que anava apareixent i que no tenia un terme apropiat en català. 
Hi podreu trobar reculls lèxics ben diversos: lèxic d'esports nàutics, dels escacs, de videojocs o d'infermeria per posar-ne només alguns dels exemples que s'hi poden consultar
Al principi de tot, recordo que rebíem de manera periòdica a l'institut on treballava un butlletí amb les incorporacions que el Termcat anava fent. Fa vint anys no hi havia ni tants diccionaris ni tantes possibilitats de cerca com hi ha a l'actualitat i rebre aquell butlletí feia una il·lusió especial. Les noves necessitats lingüístiques que s'anaven generant amb la divulgació de la informàtica arreu, per exemple, obligava a tenir actualitzat el "nostre diccionari", de manera que no haguéssim de tancar en fals una consulta que ens feien els companys. Ara, amb els espais virtuals, aquest butlletí ja no es rep, però la consulta aquí és imprescindible. La velocitat amb què ens apropiem de nous conceptes ens obliga a ser tan ràpids, també, en l'adaptació lingüística.
Related Posts with Thumbnails
 
Copyright 2009 CATALÀ . cat. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan