dimecres, 22 de desembre del 2010

Com avaluar una activitat de vídeo

Algunes vegades ens plantegem passar un vídeo a l'aula per il·lustrar una determinada activitat, però al final no sabem com avaluar la comprensió del que han vist i sentit. Ens passa més o menys el mateix quan pengem aquesta activitat en un moodle o en un bloc perquè el nostre alumnat s'ho miri a casa. Hem de confiar en la Divina Providència i pensar que, efectivament, s'ho miraran i ho aprofitaran.
Doncs bé, navegant per diversos llocs amb eines TIC he trobat l'aplicació que ens permet justament això, avaluar la comprensió d'un vídeo donat a través d'un qüestionari. M'ha semblat una eina extraordinària, fàcil d'usar i utilíssima.
El lloc es diu eslvideo i permet, a partir d'un vídeo penjat a Youtube, per exemple, crear-ne un qüestionari i que el puguem penjar en un bloc o en un moodle a través del codi embed. El qüestionari també es pot fer en línia, i com que el professorat que vulgui utilitzar aquesta aplicació s'ha hagut de registrar, permet crear un grup-classe al qual es remeti aquesta activitat; un cop fet, el mateix aplicatiu envia els resultats al correu electrònic del professor o la professora. El procés de creació del qüestionari és senzill, el pots anar fent mentre visualitzes el vídeo, de manera que les preguntes s'adiuen perfectament amb el contingut o la forma del vídeo.
Al final, l'alumne s'autoavalua i pot veure els resultats immediatament. De moment, l'únic inconvenient que hi he trobat és que no reconeix els accents, els apòstrofs i la ç, per tant, s'haurà d'avisar prèviament als alumnes d'aquesta circumstància.
Al mateix lloc, hi ha una guia de com utilitzar aquesta eina. 
Related Posts with Thumbnails
 
Copyright 2009 CATALÀ . cat. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan